Mletá jednodruhová káva
Jednodruhová mletá káva pochádza iba z jednej oblasti. Nejde teda o zmes z viacerých lokalít. V Hradci Králové pre vás každý deň pražíme výberové jednodruhové kávy arabica z Kolumbie, z Brazílie, z Kuby a ďalších krajín. V čom sa od seba jednotlivé kávy líšia?
#ShowMore#
Ako pôvod kávy ovplyvňuje jej chuť
Pri jednodruhovej káve máte tú najlepšiu možnosť vychutnať si špecifickú chuť vyplývajúcu z danej pestovateľskej oblasti. Pôvod kávy je preto nesmierne dôležitý pre výsledný chuťový profil kávových zŕn. Zatiaľ čo káva z jednej oblasti bude mať skôr ovocnejšiu a kyslejšiu chuť, iné kávy môžu mať jemnejší chuťový prejav bez znateľnej kyslosti.
Pri kávach z vyššie položených oblastí ~ z našej ponuky ide napríklad o kávy z Kolumbie ~ možno očakávať vyššiu ovocnosť a miernu kyslosť. Naopak kávy pochádzajúce z nižšie položených oblastí ~ ide napríklad o brazílske kávy či kávy z Hondurasu ~ môžete očakávať jemnejší chuťový profil a nízku až minimálnu aciditu.
Príprava kávy a jej vplyv na výslednú chuť
Zvolená metóda prípravy kávy (a samotná príprava) je samozrejme tým najpodstatnejším krokom. Inak chutí káva z kávovaru, inak zas z moka kanvičky. Tá istá káva môže chutiť kyslo pri príprave espressa, a naopak bude príjemne šťavnatá s ovocnými podtónmi pri príprave filtrovanej kávy. Preto je vhodné vyberať kávu vždy podľa metódy prípravy.
TIP: O správnych postupoch prípravy kávy sa dozviete v sekcii Príprava kávy.
Časté otázky ohľadom jednodruhovej kávy
Kávu pražíme v Hradci Králové každý deň, aby sme zabezpečili maximálnu čerstvosť. Po pražení nechávame kávu jeden až dva dni takzvane vydýchnuť. Garantujeme, že od nás neodíde káva staršia ako 7 dní od upraženia.
V ponuke máme ako zrnkové, tak aj mleté kávy. Ak si vyberiete mletú kávu, pomelieme ju vždy až tesne pred expedíciou, aby k vám dorazila čo najčerstvejšie namletá.
Kávu bežne melieme na hrubosť vhodnú pre použitie v moka kanvičke. Ak plánujete pripravovať kávu inou metódou, napíšte nám to, prosím, do poznámky k objednávke a my vám hrubosť mletia prispôsobíme podľa zvolenej metódy.
Jednodruhové kávy sú perfektné na objavovanie nových chutí v káve. Zmesi naopak vytvárame preto, aby sme ostré hrany chutí jednotlivých káv trochu zjemnili a vytvorili kávu, ktorá sa bude vzájomne chuťovo dopĺňať.
Áno, pražíme vynikajúcu kolumbijskú kávu bez kofeínu Natur Decaf. Uspela v nezávislom porovnaní organizácie dTest a získala tak prestížne ocenenie Značka kvality.
Táto bezkofeínová káva je dostupná ako zrnková bezkofeínová káva aj ako mletá bezkofeínová káva.
Najpredávanejšie
Značky
Výpis produktov
Ovládacie prvky výpisu
Či už dáte prednosť jednodruhovej káve z Brazílie, Hondurasu, Kolumbie alebo ďalších oblastí, môžete si byť istí, že vám vždy doručíme čerstvo praženú mletú kávu, ktorú sme z pražičky vybrali maximálne pred 7 dňami.
Ak milujete kávu bez ohľadu na dennú hodinu, určite nezabudnite vyskúšať našu kolumbijskú kávu bez kofeínu, ktorá bola zbavená kofeínu prírodnou cestou a neprišla tak o nič zo svojej chuti.