Frenchído zrnková káva | 250 g

Čerstvá káva vyladená na prípravu vo french presse. Jemná, sladká a tak akurát ovocná. V chuti ucítite figy, orechy a karamel.

Káva vhodná:
  • Na french press
Dostupnosť Skladem ~ čerstvě upraženo
Môžeme doručiť do:
26.8.2025
€10,13
Frenchído zrnková káva | 250 g
Frenchido mpc
arabica směs
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiara Honzu

,,Túto kávu som namiešal tak trochu sám pre seba na french press. Dlho som skúšal rôzne chuťové kombinácie a táto mi sadla najviac. Ak si často a radi pripravujete kávu vo french presse, určite ju vyskúšajte.”

Čerstvá káva priamo na french press

Neviete si rady, ako vybrať tú najlepšiu kávu na french press? Aké praženie zvoliť a aký chuťový profil? Túto otázku sme si kládli aj my – a tu je naša odpoveď.

Káva Frenchído je jemná, sladká a ľahko ovocná. Ručne ju pre vás pražíme a balíme v českej rodinnej pražiarni v Hradci Králové.

Jemná, sladká a príjemne ovocná

Vychutnáte si sladké figy aj orechy. Všetko podčiarkuje jemný karamelový nádych. Tešte sa na stupeň praženia tak akurát, aby vynikli všetky chute.

Káva Frenchído má vďaka horským zrnkám z Kolumbie výrazné telo a veľmi jemné ovocné podtóny. Naopak zrnká z Hondurasu dodávajú káve zamatovosť. Finálny výsledok je veľmi príjemný na každodenné pitie.

83,5 až 84,5 bodu podľa SCAA

Káva Frenchído vám ponúkne skvelý základ pre prípravu kávy vo french presse. Ladili sme ju mesiace a výsledok teraz posúďte sami. Cuppingové skóre ju radí medzi naše top kávy.

Nájdete v nej známe odrody kávovníka arabica: Bourbon, Castillo, Catuai, Caturra a Pacamara. Všetky zrnká prešli mokrým spracovaním.

Čo je hodnotenie SCA?

Príprava vo french presse je na vás

Kávu dostanete stredne praženú – presne tak, ako si príprava vo french presse žiada. Odporúčame nezalievať ju vriacou vodou a približne po pol minúte ju jemne premiešať.

Ku každému zrnku pristupujeme s rešpektom, ktorý si zaslúži

Rôzne druhy kávových zŕn vyžadujú odlišný prístup podľa zemepisného pôvodu, nadmorskej výšky, odrody kávovníka a pôdnych podmienok. Každé zrnko dôkladne poznáme a pri pražení mu venujeme tú najlepšiu možnú starostlivosť.

Kávu pražíme a balíme každý deň, aby bola vždy čerstvá

Po upražení balíme kávu do trojvrstvových obalov, ktoré uchovávajú jej kvalitu. Balenie má jednosmerný ventil, ktorý umožňuje káve dýchať, ale neprepustí vzduch dnu. Káva tak nestráca svoju kvalitu a oxid uhličitý po pražení prirodzene odchádza. Po otvorení zabráňte prístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Dodatočné parametre

Kategória: Zrnková káva
Profil pražení: Hodnota 3
Kyselost: Hodnota 1
Obsah kofeinu: Hodnota 3
Země původu: Kolumbie, Honduras
Cupping skóre: 83,5 až 84,5 bodů
Metoda zpracování: Mokrá metoda
Nadmořská výška: 1.200 až 2.100 m.n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: Catuai, Caturra, Pacamara,Castillo, Bourbon,

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola