Bio Espresso 80÷20 zrnková bio káva

Čerstvo pražená, jemná bio káva bez kyslosti, vyladená na dokonalé espresso. Obsahuje 80 % kvalitnej arabiky a 20 % výberovej robusty. Tešte sa na podtóny orieškov, nugátu aj čokolády.

Káva vhodná:
  • Do kávovaru
  • Do moka kanvičky
  • Turecká káva
  • Na french press
Velikost balení ?
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Dostupnosť Skladem ~ čerstvě upraženo Skladem ~ čerstvě upraženo Zvoľte variant
Môžeme doručiť do:
26.8.2025 26.8.2025 Zvoľte variant
€24,75 od €12,37 - –12 % až –12 % €12,37 €21,77 od €12,37
Bio Espresso 80÷20 zrnková bio káva
Bio espresso 8020 nc
Novinka směs
- –12 % až –12 %
Doprava ZDARMA
Doprava ZDARMA
Nad 900 Kč platíme dopravu my!
Pražíme každý den
Pražíme každý den
Na čerstvosti kávy si zakládáme.
100% hodnocení na Heurece
100% hodnocení na Heurece

Zákazníci naši kávu milují. Přesvědčte se.

Expresní doručení
Expresní doručení
Objednejte do 14:00 a zítra je káva doma.

Názor pražiara Honzu

Táto káva kombinuje 3 kvalitné bio arabiky s ťažko zohnateľnou výberovou robustou v bio kvalite. Káva má vďaka tomu nulovú kyslosť a chuťovo jemný až sladký prejav. A ucítite v nej podtóny orieškov, nugátu a čokolády.

Jemná bio káva na delikátne espresso: S 80 % prvotriednej arabiky a 20 % výberovej robusty

Radi začínate deň akurát tak silným, lahodným espressom? Alebo vám pomáha zahnať popoludňajšiu únavu? Doprajte si ho z prvotriednej, čerstvo praženej kávy v bio kvalite. Voľbou ekologicky pestovanej kávy podporíte zelenú planétu.

Výberové zrnká bio arabiky pochádzajú z Kolumbie, Hondurasu a Peru. Zrnká z Hondurasu dodávajú káve jemnosť a chuť nugátu. Kolumbijské kávové zrnká zas bohaté telo a plný chuťový prejav s výrazným nádychom čokolády. A prémiové bio zrnká z Peru celú kávu dokonale zládzajú.

V zmesi nájdete hneď 20 % výberovej robusty, pôvodom z Tanzánie. Hoci ide o robustu, tieto kávové zrnká vynikajú jemnou chuťou. Výslednej káve dodávajú lahodnú krémovosť a miernu sladkosť.

Farma

Najlepšia káva na espresso, ideálne bez kyslosti? Výzva pre každú pražiareň

Pražiči túžia vyladiť tú najlepšiu kávu na espresso. V tomto prípade potešíme milovníkov ekologicky pestovanej kávy. Ponúka silnú, ale jemnú, delikátnu chuť bez kyslosti. Perfektne vynikne v pravom talianskom espresse aj jemnom cappuccine. 

Starostlivo vyladená zmes výberovej arabiky sa postará o jemnú, lahodnú a vyváženú chuť. Jemne zemitá robusta ju dokonale dopĺňa. Navyše dodá energiu na niekoľko hodín dopredu. Obsahuje totiž v porovnaní s arabikou najmenej 2× toľko kofeínu.

Espresso

Oriešky, nugát aj čokoláda. Čerstvo pražená bio káva do kávovaru aj na filter

Pravé espresso si najlepšie vychutnáte z kávy praženej na mierne tmavší profil. Presne tak ju pre vás pripravíme.

Zvoľte metódu prípravy, ktorú máte najradšej: od klasického kávovaru cez moka kanvičku až po french press. Najlepšie však vynikne v tradičnom espresse.

Kava a chutovy profil

Ekologické pestovanie kávy bez pesticídov

Bio Espresso 80÷20 pražíme z čerstvých kávových zŕn od farmárov z Kolumbie, Hondurasu, Peru aj Tanzánie. Pestujú kávu ekologicky, bez chemických pesticídov alebo herbicídov. Spoznáte to na chuti aj vôni výslednej kávy.

Ako je možné, že farmári nepotrebujú chémiu na pestovanie bio kávy?

Vďaka ideálnym klimatickým podmienkam a kvalite pôdy, kde kávovníky rastú. Vo vyšších nadmorských výškach bez výrazných výkyvov teplôt, zároveň však s dostatkom zrážok. Pôda bohatá na cenné živiny dodáva káve plnú chuť a charakter.

Svoj podiel na úspechu nesie aj neúnavná práca miestnych farmárov. Výberom tejto kávy si doprajete nielen skvelú chuť, ale aj podporíte udržateľné poľnohospodárstvo s rešpektom k prírode.

Pôvod kávy

Hodnotenie kávy: 81 až 85,5 bodu podľa SCAA

Bio káva na espresso sa pýši vysokým cuppingovým skóre od profesionálnych degustátorov kávy. Takto označujú veľmi dobrú kávu s vyváženým chuťovým profilom.

Nájdete tu 20 % výberovej bio robusty. Zvyšok tvorí 80 % arabika: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata a Parainema.

Kávové zrná zbierajú farmári vždy ručne a spracovávajú ich buď mokrým spôsobom (pri káve z Kolumbie, Hondurasu a Peru), alebo suchým – tzv. naturálnym spôsobom (pri káve z Tanzánie).

Čo je hodnotenie SCA?

Veľmi bohatá a pritom vyvážená chuť

Pri všetkých našich zmesiach z Café Montaña pražíme každý druh kávy zvlášť. Zrnká miešame až po dokonalom upražení a vychladnutí. Len tak rozvinieme maximum z potenciálu čerstvej zrnkovej kávy. Oceníte jej vyváženú a zároveň bohatú chuť.

Ako pražíme a skladujeme bio kávu

Pražíme ju v špeciálnej malej pražičke po malých dávkach. Aj pri skladovaní čerstvej bio kávy spĺňame prísne podmienky certifikácie Biokont. Vďaka tomu sa k vám káva dostane presne tak voňavá a čerstvá, ako by sme si ju sami želali dostať.

Kávu pražíme a balíme každý deň, aby sa k vám dostala vždy čerstvá

Po upražení kávu balíme do špeciálnych trojvrstvových obalov, ktoré zabezpečujú zachovanie plnej kvality. Balenie má navyše jednosmerný ventil. Zabezpečuje, že čerstvo pražená káva môže dýchať, ale vzduch sa nedostane dnu. Káva tak nestráca svoju kvalitu a oxid uhličitý, ktorý pri pražení vzniká, prirodzene odchádza von. Po otvorení zabráňte prístupu vzduchu. Kávu skladujte v suchu.

Dodatočné parametre

Kategória: Bio káva
Profil pražení: Hodnota 4
Kyselost: Hodnota 0
Obsah kofeinu: Hodnota 4
Země původu: Kolumbie, Honduras, Peru, Tanzánie
Cupping skóre: 81 až 85,5 bodů
Metoda zpracování: Suchá metoda a mokrá metoda
Nadmořská výška: 800 až 2 050 m n.m.
Odrůdy kávovníku arabica: 80% bio arabica: Bourbon, Catimor, Catuai, Caturra, Pache, Typica, Mundo Novo, Icatu, Obata, Parainema; 20% bio robusta

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola